stomen

Risotto met spekjes, doperwten en maïs

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.


Maak de maïskolf schoon: verwijder de schutbladeren en het ‘haar’. Leg de kolf in een pan, schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de kolven 15 minuten. Giet de kolven af en vang het kookwater op. Of wikkel de kolf in magnetronfolie, leg de kolf in de magnetron en schakel deze 3 minuten in op volvermogen. Laat de maïskolf in het folie 5 minuten nagaren. Snijd met een scherp mes de korrels van de kolf.


Snipper de ui.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Snijd of hak de rookspekreepjes wat fijner.


Bereiding:
Verhit een hapjespan of kleine wok droog voor. Schep de rookspekstukjes in de pan en bak ze op laag vuur uit. Zet het vuur wat hoger, als het vet vrij komt. Schenk de olie erbij en laat het heet worden. Schep de rijst in de pan en roerbak 2-3 minuten, tot alle rijstkorrels glazig zijn.


Los het bouillontablet intussen op in het kokende (maïs)water.


Schenk 1 dl bouillon bij de rijst en laat de rijst het vocht opnemen. Roer de rest van de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Dek de pan af en laat de rijst gaar worden in 20 minuten. Voeg na 10 minuten de doperwten en maïskorrels toe. Schep het geheel af en toe om.


Breng het rijstgerecht op smaak met zout en peper en schep de peterselie en geraspte kaas erdoor.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge