stomen

Risotto met pompoen, courgette en champignons

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

De schil van een kleine pompoen is dun en dus eetbaar. Hak ze doormidden en verwijder de steel met aanzet en de zaadlijsten en zaden. Snijd een grote pompoen in parten (of koop een part van gewenst gewicht) en schil de pompoenstukken met een dunschiller. Snijd het vruchtvlees in blokken of dobbelstenen. Pompoenvruchtvlees is heel hard, maar heel snel gaar: 15 minuten koken of stoven is al voldoende.

Voorbereiding

Rasp het pompoenvruchtvlees op de grove rasp.

Snipper de sjalotjes.

Snijd het stuk courgette in kwartplakjes.

Verwarm de champignonsoep en verdun deze met water tot 41/2 dl.

Bereiding

Verhit in een kleine braadpan of hapjespan de boter en fruit hierin de sjalotsnippers. Voeg de champignons en courgette toe en roerbak 5 minuten, tot de champignons vocht los laten. Laat dit vocht verdampen en schep de inhoud uit de pan. Voeg de olie toe, schep de rijst erbij en roerbak de rijst, tot deze licht kleurt en sist. Zet het vuur laag. Schenk al roerend 11/2 dl champignonsoep bij de rijst en laat het vocht door de rijst opnemen. Warm de rijst steeds goed op. Voeg nog 3 keer 11/2 dl soep toe en laat ook dit steeds helemaal door de rijst opnemen. Schep het gebakken groentemengsel en de geraspte pompoen erdoor. Breng de risotto op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Dek de pan af en warm de risotto nog 5-10 minuten door. Het mag niet te droog worden.

Geef de geraspte kaas apart erbij.