stomen

Risotto met paddenstoelen en kapucijners

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Verse kapucijners koopt u in de peul. Reken voor een groentebijgerecht op 500 gram (jonge) kapucijnerpeulen per persoon. Dop de paarse peulen vlak voor het koken: duw de bolle kant in, druk de middennaad open en duw met de duim de ‘zaden’ (want dat zijn het eigenlijk) uit de peul. Na het doppen levert dat 150-200 gram verse kapucijners op. Kook de jonge kapucijners in ruim kokend water gaar in 8-10 minuten.


Voorbereiding:
Snipper de sjalotjes.
Maak de paddestoelen schoon en snijd ze kleiner (of koop ze gesneden)
Stroop de tijmblaadjes af.
Knip het peterseliegroen fijn.


Bereiding:
Schud de risotto goed door elkaar, weeg 175 gram af en strooi dit in een pan. Schenk er 31/2 dl koud water op en roer het goed om. Breng het water, onder af en toe roeren, op hoog vuur snel aan de kook. Roer de kapucijners erbij en breng het water opnieuw aan de kook. Temper het vuur en kook de rijst samen met de kapucijners in 13 minuten gaar. Roer het geheel af en toe om. Zet de pan, zodra de rijst het vocht heeft opgenomen, op een vlamverdeler en dek de pan af.


Verhit intussen in een kleine wok de olie. Fruit hierin de sjalotjes goudbruin. Schep de paddestoelen erbij en roerbak tot de paddestoelen vocht los laten. Roer de mosterd en room, tijm erbij.


Schep het paddestoelenmengsel door de risotto.


Meng de geraspte kaas met de peterselie en geef dit apart bij de risotto.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge