stomen

Risotto met lamsshoarma, aubergine en pijnboompitjes

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snijd de aubergine in kleine blokjes. Droog ze, eventueel, zoals hierboven wordt beschreven.
Snipper de rode ui.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Boen de citroen schoon. Rasp de schil op de fijne rasp af.
Breng in een waterkoker 4 dl water aan de kook.


Bereiding:
Los het bouillontablet op in 375 ml kokend water.


Verhit een steelpan met dikke bodem droog voor en rooster hierin, al omschuddend, de pijnboompitjes goudbruin. Schud ze op een dubbel laagje keukenpapier.


Verhit in een hapjespan de olijfolie. Bak hierin al omscheppend het shoarmavlees 3 minuten. Schep de uisnippers erin en roerbak 2 minuten. Schep de risottorijst erbij en roerbak weer 2 minuten. Schenk er 1 dl bouillon bij en laat de rijst, al roerend, het vocht opnemen. Schenk de rest van de bouillon erbij, knijp het knoflook boven de pan uit, voeg de oregano toe en laat de risotto, volgens de aanwijzingen op de verpakking, gaar worden.


Meng peterseliegroen, citroenrasp en geraspte kaas.


Schep de pijnboompitjes door de gare risotto. Serveer de risotto met het kaasstrooisel.