stomen

Risotto met groene asperges en raapsteeltjes

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Snipper de sjalotjes.
Snijd een klein stukje van de aspergestelen en verwijder dit. Snijd de asperges in stukjes van 2-3 cm.
Was de bosjes raapstelen, verwijder de worteltjes.


Bereiding:
Los het groentebouillontablet op in het kokende water.


Verhit in een hapjespan de boter en fruit hierin op halfhoog vuur de sjalotjes glazig. Schep de risottorijst erbij, zet het vuur wat hoger en roerbak de rijst 3-4 minuten, tot het gaat sissen. Roer de witte wijn erbij en laat de wijn door de rijst opnemen. Schep de aspergestukjes bij de rijst. Voeg in delen van 1 dl de hete bouillon erbij en laat de bouillon steeds door de rijst opnemen. Dit duurt ongeveer 15 minuten. De asperges zijn dan gaar en de rijst is gaar, maar nog stevig. Het gerecht moet niet droog worden, voeg eventueel een scheutje room toe en breng de risotto op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep van het vuur af luchtig de helft van de kaas en de raapstelen bij de rijst.


Verdeel de risotto over twee diepe borden. Geef de rest van de geraspte kaas apart erbij.