Risotto met groene asperges en raapsteeltjes
Receptinformatie
Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Snipper de sjalotjes.
Snijd een klein stukje van de aspergestelen en verwijder dit. Snijd de asperges in stukjes van 2-3 cm.
Was de bosjes raapstelen, verwijder de worteltjes.
Bereiding:
Los het groentebouillontablet op in het kokende water.
Verhit in een hapjespan de boter en fruit hierin op halfhoog vuur de sjalotjes glazig. Schep de risottorijst erbij, zet het vuur wat hoger en roerbak de rijst 3-4 minuten, tot het gaat sissen. Roer de witte wijn erbij en laat de wijn door de rijst opnemen. Schep de aspergestukjes bij de rijst. Voeg in delen van 1 dl de hete bouillon erbij en laat de bouillon steeds door de rijst opnemen. Dit duurt ongeveer 15 minuten. De asperges zijn dan gaar en de rijst is gaar, maar nog stevig. Het gerecht moet niet droog worden, voeg eventueel een scheutje room toe en breng de risotto op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep van het vuur af luchtig de helft van de kaas en de raapstelen bij de rijst.
Verdeel de risotto over twee diepe borden. Geef de rest van de geraspte kaas apart erbij.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.