stomen

Risotto met doperwtjes, peultjes en ham

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 6 dl water aan de kook.
Snipper de ui zeer fijn.
Haal de peultjes af en snijd ze in de lengte in smalle reepjes.
Laat doperwten uit de diepvries ontdooien.


Bereiding:
Los het bouillontablet op in het kokende water.


Verhit in een hapjespan de boter. Strooi de risottorijst in de pan en bak de rijst al roerend, tot de rijst een knisperend geluid maakt. Schenk 1 dl bouillon bij de rijst en laat het vocht door de rijst opnemen. Schenk de rest van de bouillon in delen bij de rijst en laat het vocht steeds opnemen. Dit duurt ongeveer 15 minuten.


Schep peultjes, doperwten en hamreepjes bij de risotto. Voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe. Dek de pan af en laat de risotto nog 5 minuten zachtjes stoven.


Schep de rest van de geraspte kaas door de risotto.


Serveer de risotto in diepe borden, geef de rest van de geraspte kaas of een peterseliestrooiseltje (zie tip) er bij.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge