stomen

Risotto met doperwten en eieren

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Verse doperwten koopt u in de peul. Reken voor een groentebijgerecht op 500 gram doperwtenpeulen per persoon. Dop de peulen vlak voor het koken: duw de bolle kant in, druk de middennaad open en duw met de duim de ‘zaden’ (want dat zijn het eigenlijk) uit de peul. Na het doppen levert dat 150-200 gram versgedopte (rauwe) doperwten op. Kook de doperwten in ruim kokend water gaar in 5-8 minuten afhankelijk van de grootte.

Bereiding:
Meng in een diepe magnetronschaal de gekruide riso (of risotto) met 2 dl koud water en de witte wijn. Zet de schaal in de magnetron en schakel de magnetron 10 minuten in op volvermogen. Schep de doperwten erdoor en dek de schaal nu af. Schakel de magnetron 5 minuten in op volvermogen. Roer de rijst met doperwten tussentijds twee keer door.


Neem de schaal uit de magnetron. Verwarm de grillfunctie voor. Schep de room door de rijst met doperwten. Duw met een groentelepel in de rijst met doperwten vier zo diep mogelijke holtes. Breek in elk een ei. Prik de dooiers met een cocktailprikker twee keer in. Bestrooi elk ei met wat zout en peper en de geraspte kaas. Schuif de schaal onder de voorverwarmde grill. Stel de magnetronfunctie in op 350 Watt. Laat de eieren in 6 minuten stollen.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge