stomen

Riso met knolselderij en kippenlevertjes

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snijd de knolselderij in 3/4 cm dikke plakken, schil ze en snijd de plakken in dobbelsteentjes.
Snipper de ui.
Maak de kippenlevertjes schoon en snijd ze kleiner.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Breng in een waterkoker 4 dl water aan de kook.



Bereiding:
Verhit in een hapjespan de olie en bak hierin de knolselderijblokjes, uisnippers en kippenlevertjes 5 minuten. Schep de risottorijst erbij en roerbak 2 minuten, tot de rijst glazig is. Blus het af met het citroensap en de witte wijn, voeg het kokende water toe, verkruimel het bouillontablet erboven en laat de rijst onder af en toe roeren gaar, maar niet helemaal droog, worden in 15 minuten. Strooi de peterselie er over.