Riso met broccoli, champignons en kip
Receptinformatie
Snipper het uitje.
Strooi de inhoud van het pakje riso in een kookpan, schenk er 1/2 liter koud water op, roer om en breng het water onder af en toe roeren aan de kook. Temper het vuur, zodra het goed kookt en kook de rijst, zonder deksel op de pan, 5 minuten. Snijd de broccoliroosjes nog wat kleiner. Schep de broccoli op de rijst, dek de pan af, ondanks de aanwijzingen op de verpakking van de riso, en kook rijst en broccoli samen gaar in 8 minuten. De rijst moet vochtig blijven.
Verhit tegelijkertijd in een kleine braadpan de boter. Schep de kipfiletstukjes erin en bak ze onder af en toe omscheppen goudbruin. Voeg de uitjes toe en bak ze goudbruin. Schep de champignonplakjes erbij en bak alles, onder regelmatig omscheppen, nog 5 minuten, tot de paddestoelen vocht loslaten.
Schep de rijst en broccoli bij de kip met champignons in de braadpan en meng het voorzichtig, zodat de broccoliroosjes heel blijven. Voeg naar smaak nog wat peper en nootmuskaat toe. Strooi aan tafel wat geraspte kaas over de riso.
Serveer de riso met een lepel.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.