stomen

Rijstsalade met prei, mango en limoensaus

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de prei in zeer smalle ringen. Spoel de prei schoon in een vergiet.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Pluk het korianderblad af en snijdt het eventueel wat fijner.
Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit af en snijdt het daarna in kleine blokjes.
Pers de limoen uit.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gare rijst in een zeef uitlekken. Schep de rijst in een kom en laat de rijst, onder af en toe omscheppen, snel afkoelen.

Breng de yoghurtdressing fris op smaak met het limoensap, zout, peper en paprikapoeder.

Pluk het vlees van de gare kip en snijd het kleiner.

Meng prei, paprika, mango, kip, koriander, cashewnoten en de dressing luchtig door de afgekoelde rijst.