stomen

Rijstmiesoep met paprika en kip

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.
Snipper het sjalotje.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes van 3 cm.
Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Snijd de prei in stukken van 3 cm en snijd de stukken eveneens in reepjes.
Pluk de korianderblaadjes af en snijd ze wat kleiner.
Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.

Bereiding:
Zet de rijstmie in een kookpan. Schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Laat de mie in het kookwater glijden. Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de mie in een zeef kort uitlekken. Schep de mie terug in de pan om met 1 eetlepel olie.

Verhit een wok droog voor. Schenk 2 eetlepels olie gelijkmatig langs de rand in de wok. Roerbak de kipfilethaasjes goudbruin. Schep ze uit de pan. Verhit het bakvet opnieuw. Schep het sjalotje erin en roerbak 2 minuten. Schep de paprikareepjes, peperreepjes en preireepjes erbij en roerbak 3 minuten. Voeg het pepertje toe, schenk de soep uit blik erbij en breng het geheel aan de kook. Roer de kipfilethaasjes er weer bij. Kook de ‘soep’ zachtjes 10 minuten door.

Breng de soep op smaak met een scheutje vissaus en limoensap naar smaak.

Verdeel de rijstmie over twee wijde kommen. Verdeel de vulling uit de soep er over. Schep zoveel mogelijk vocht er op, als mogelijk is. Strooi de koriander en basilicum er over.