stomen

Rijk gevulde vissoep met wortels en uien

Receptinformatie

Soep
Lunchgerecht
20-30 min

Voorbereiding:

Verdeel de hutspot in uien en wortels

Bereiding:

Verhit in een braadpan of kookpan de olie en fruit hierin de uien goudbruin. Roer de tomatenpuree erbij, knijp de knoflookteen boven de pan uit en roerbak 1 minuut.

Voeg de aardappelblokjes en wortels toe en roerbak 2 minuten.

Schenk de visfond en de melk erbij en breng de soep onder af en toe roeren aan de kook. Dek de pan af en kook de soep zachtjes 5 minuten door.

Pureer met de staafmixer de inhoud van de pan tot een gladde gebonden soep.

Schep de gemengde visfilet met zeevruchtencocktail in de soep, roer om en breng de soep opnieuw aan de kook. Kook de soep zachtjes 3 minuten.

Breng de soep op smaak met zout en peper.