stomen

Rigatoni met salsiccia in tomaten-chilisaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
30-40 min

Druk het worstvlees uit het vel en draai er met de hand kleine balletjes van. Verhit de olie in een pan en bak de balletjes daarin aan alle kanten bruin. Haal ze uit de pan en houd ze apart.

Pel de sjalotten en de knoflook en hak ze fijn. Snij de Spaanse peper in kleine stukjes. Dompel de tomaten kort in kokend water, haal ze eruit, laat ze schrikken onder de koude kraan en verwijder het vel. Snijd de tomaten in grove stukken. Was de tijm, schud hem droog, rits de blaadjes van de steeltjes en hak ze fijn.

Voeg de olijfolie toe aan de salsiccia-olie en verhit dit mengsel. Fruit hierin al roerend de sjalotten, de knoflook en de peper. Roer de tomaten, de tijm en de suiker erdoorheen en breng het geheel aan de kook. Afmaken met zout en peper. Voeg groentebouillon toe als het geheel te dik wordt. Voeg de balletjes toe aan de saus en laat ze 5 minuten zachtjes meekoken.

Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in gezouten water, giet ze af en serveer ze met de saus.