Ratatouille met provencaalse kruiden
Receptinformatie
1. Maak de aubergine, courgette en tomaten schoon en snijd ze in blokjes. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Pel en snipper de ui fijn. Pers het teentje knoflook.
2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui met knoflook, Provençaalse kruiden en tomatenpuree ca. 3 minuten op middelhoog vuur.
3. Voeg de aubergine, courgette, tomaten en paprika toe en fruit deze ca. 5 minuten mee.
4. Laat het groentemengsel afgedekt ca. 25 minuten op een sudderpit garen en roer tussentijds enkele malen. Breng de ratatouille op smaak met zout en peper. Lekker met gebakken kipfilet en rijst.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.