stomen

Radijs met kaas en radijsmuizen

Receptinformatie

Lunchgerecht
20-30 min

Maak de radijsjes schoon, houd er vier achter om ‘muisjes’ van te maken. Was de radijsjes en snijd ze in vieren. Snijd de kaas in blokjes. Was en droog de veldsla, de spinazie of de ijsbergsla. Snijd de ijsbergsla in smalle repen. Meng de radijsjes met dekaas en de gekozen slasoort of spinazie. Maak de dressing door de ingrediënten in een kommetjes goed los te kloppen. Maak ‘muisjes’ van de achtergehouden radijsjes. Laat het steeltje eraan zitten (dit is de staart) en een stukje van het groen (dit is de neus). Snijd een plakje van de onderkant af, zodat de muis kan staan. Maak twee inkepingen ter hoogte van de oren. Snijd het plakje in tweeën en steek dit in de inkepingen. Nu heb je een radijsmuis. Schep de dressing door de salade en garneer met de radijsmuizen en de croutons.