Raapstelen soep
Receptinformatie
Was de raapstelen, snijd de worteltjes eraf en houd wat mooie blaadjes achter voor de granering. Pel de ui en snijd deze klein. Verhit de olie en bak hierin de kipreepjes om en om bruin. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Houd een paar blokjes achter voor garnering. Voeg de ui en paprika toe aan de kip en bak deze 1-2 minuten mee.
Breng de bouillon aan de kook, voeg de raapstelen toe en kook deze circa 8 minuten. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en breng de soep opnieuw aan de kook. Voeg het kipmengsel en de creme fraiche toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Garneer met de achtergehouden raapsteken en blokjes paprika.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.