stomen

Raapstelen soep

Receptinformatie

Soep
Lunchgerecht
10-20 min

Was de raapstelen, snijd de worteltjes eraf en houd wat mooie blaadjes achter voor de granering. Pel de ui en snijd deze klein. Verhit de olie en bak hierin de kipreepjes om en om bruin. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Houd een paar blokjes achter voor garnering. Voeg de ui en paprika toe aan de kip en bak deze 1-2 minuten mee.

Breng de bouillon aan de kook, voeg de raapstelen toe en kook deze circa 8 minuten. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en breng de soep opnieuw aan de kook. Voeg het kipmengsel en de creme fraiche toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Garneer met de achtergehouden raapsteken en blokjes paprika.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge