stomen

Raapstelen onder geitenkaassoufflé

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de ovenfunctie van de combimagnetron voor op 225°C. Vet een soufflévorm in.
Snipper het sjalotje.
Snijd de worteltjes van de bosjes raapstelen. Haal de blaadjes los en was ze in een vergiet.
Snijd de vleestomaat in kleine blokjes, verwijder zoveel mogelijk zaadjes en tomatenvocht.
Splits de eieren.
Knip het bieslook fijn.

Bereiding:
Verhit de boter in een kleine wok en fruit hierin het sjalotje glazig. Schep de raapsteeltjes en tomaatblokjes erbij en roerbak de groente 3 minuten. Breng het groentemengsel op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat en schep het in de ingevette soufflévorm.
Klop de eiwitten tot stijve pieken. Verkruimel de geitenkaas, roer de kwark erbij en klop het mengsel met de mixer luchtig. Roer stuk voor stuk de eierdooiers er bij. Zeef de bloem boven de kom en roer het door het mengsel. Spatel het bieslook en de eiwitten door het kaasmengsel. Breng het mengsel op smaak met wat zout en peper en schep het op het groentemengsel in de soufflévorm.

Zet de schaal middenin de voorverwarmde combimagnetron. Houdt de oventemperatuur aan. Schakel de magnetronfunctie in op driekwart vermogen (550 Watt) en schakel de combimagnetron in op 15 minuten. Laat de soufflé rijzen en goudbruin kleuren. Het kaasmengsel mag nog een beetje vochtig zijn van binnen.

Serveer het gerecht met stokbrood.