stomen

Raapsteeltjes in roomsaus bij gebakken beenham en aardappels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd de worteltjes van de bosjes raapstelen, was het blad schoon in een vergiet.
Snijd de sjalotjes in vieren.
Dep de aardappelpartjes droog met keukenpapier.

Bereiding:
Verhit in een kleine wok de boter of margarine tot het bruist. Voeg de olie toe en schep de aardappelpartjes in de pan. Bak de aardappelpartjes op hoog vuur al omscheppend goudbruin. Temper het vuur, voeg de sjalotjes toe en bak de aardappeltjes verder gaar in 15 minuten. Breng de aardappeltjes op smaak met zout.

Verhit een grillpan droog voor en bak hierin de plakjes beenham aan beide kanten 1 minuut.

Leg de gewassen raapsteeltjes met aanhangend water in een kookpan en breng de groente aan de kook. Leg de groente een keer om en kook het gaar in 15 minuten. Giet het kookvocht af. Roer de crème fraîche bij de groente en warm het nog even door. Breng de raapsteeltjes op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Serveer bij de maaltijd mosterdsaus als dipsaus.