stomen

Quinoa met sinaasappel-komijnwortels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Quinoa

Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg de laatste 3 minuten de doperwten toe en giet af.

Pluk en snijd de koriander fijn. Meng de olijfolie extra vierge, de helft van de koriander en de sesamolie door de quinoa en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper

Sinaasappel-komijnwortels

Halveer de sinaasappels en pers het sap uit boven een pan. Breng het sinaasappelsap met het water en de boter aan de kook.

Snijd de waspeen in schuine plakjes en kook circa 2 minuten. Voeg komijnzaad en suiker toe en kook het vocht in tot de wortels gaar zijn.

Geroosterde honingnootjes

Verwarm een pan en rooster de noten circa 4 minuten. Voeg de honing toe en laat in circa 4 minuten karamelliseren.

Serveren

Verdeel de quinoa over borden en schep de sinaasappel-komijnwortels er overheen. Verbrokkel de feta erover en verdeel de geroosterde honingnoten over het gerecht. Bestrooi met de resterende koriander.