Pruimtomaten met tortellini en mozzarella
Receptinformatie
Breng in een waterkoker 1½ liter water aan de kook. Snijd de courgette in dikke plakjes en snijd de plakjes in vieren. Snijd de pruimtomaten in vieren en de stukken in dikke plakjes. Pluk de basilicumblaadjes af. Laat kleine blaadjes heel. Leg de grote blaadjes op elkaar en snijd ze in reepjes.
Halveer de mozzarellabolletjes.
Leg de tortellini in een kookpan, schenk het kokende water erbij, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg 1 theelepel zout toe en kook de tortellini in 4-5 minuten beetgaar. Verhit 2-3 eetlepels olie in een kleine braadpan en bak hier in, zachtjes op laag vuur, de courgettestukjes en tomaatstukjes 2-3 minuten. Laat de tortellini in een vergiet kort uitlekken. Meng de tortellini in de braadpan met de groente, basilicumreepjes en mozzarellinistukjes en warm alles nog even door.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Strooi de basilicumblaadjes en wat Parmezaanse kaas erover. Geef de rest van de kaas apart er bij.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.