stomen

Pruimtomaten met tortellini en mozzarella

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Breng in een waterkoker 1½ liter water aan de kook. Snijd de courgette in dikke plakjes en snijd de plakjes in vieren. Snijd de pruimtomaten in vieren en de stukken in dikke plakjes. Pluk de basilicumblaadjes af. Laat kleine blaadjes heel. Leg de grote blaadjes op elkaar en snijd ze in reepjes.

Halveer de mozzarellabolletjes.

Leg de tortellini in een kookpan, schenk het kokende water erbij, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg 1 theelepel zout toe en kook de tortellini in 4-5 minuten beetgaar. Verhit 2-3 eetlepels olie in een kleine braadpan en bak hier in, zachtjes op laag vuur, de courgettestukjes en tomaatstukjes 2-3 minuten. Laat de tortellini in een vergiet kort uitlekken. Meng de tortellini in de braadpan met de groente, basilicumreepjes en mozzarellinistukjes en warm alles nog even door.

Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Strooi de basilicumblaadjes en wat Parmezaanse kaas erover. Geef de rest van de kaas apart er bij.