stomen

Pruimtomaten met asperges en gebakken brood

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:

Snijd de ui in achten.

Snijd een stukje van de onderkant van de asperges af en snijd ze in stukken van 4-5 cm.

Halveer de pruimtomaten

Snijd het brood in 2 cm dikke plakken.

Pluk de basilicumblaadjes af, snijd ze in repen.

Bereiding:

Verhit een wok droog voor. Bak de ham of bacon hierin op hoog vuur snel knapperig, maar zorg ervoor, dat de plakjes niet te erg krimpen of droog worden. Neem ham of bacon uit de pan en leg het op keukenpapier.

Schenk langs de rand 2 eetlepels olie in de wok. Roerbak hierin de broodrepen knapperig en goudbruin en schep ook deze op keukenpapier.

Schenk nog wat olie in de wok. Roerbak ui en asperges 5 minuten. Voeg de tomaatstukken toe en roerbak nog 2 minuten.

Meng de gebakken ham of bacon en de basilicum erdoor, voeg naar smaak versgemalen zout en peper toe.

Serveer het gebakken brood erbij en schaaf er aan tafel naar smaak kaas over.