stomen

Pruimenpudding

Receptinformatie

Nagerecht
20-30 min

Zet de puddingvorm weg met koud water. Week de blaadjes gelatine in ruim water. Halveer de pruimen, wip de pitten eruit en snijd de pruimen in parten. Meng de kwark met de suiker. Verwarm het appelsap met het citroensap. Neem de pan van de warmtebron. Los de geweekte gelatine. Goed uitgeknepen blaadjes gelatine op in de hete vloeistof. Meng de pruimen met het kwarkmengsel, de gelatinemengsel en 75 g van de amandelen. Laat de massa lobbig worden. Klop de garderoom stijf en schep deze luchtig door de kwarkmassa. Doe de puddingmassa over in de lege puddingvorm en laat de massa opstijven in de koelkast. Stort de pudding en garneer met gehalveerde of parte sesneden, ontpitte pruimen, geroosterde amandelen en blaadjes munt.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge