stomen

Provençaalse ratatouille met courgette

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Aardappels koken

Breng een pan met water aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in een pan met water in circa 15 minuten gaar.  Giet de aardappels af en stoom ze droog. Ris en hak de blaadjes tijm fijn.  Verwarm de aardappels op laag vuur en roer de helft van de boter en de tijm erdoor.

Provençaalse ratatouille met courgette

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.

Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 3 minuten mee.

Snijd de aubergine in blokjes, voeg toe aan de ui en knoflook en bak circa 5 minuten mee.

Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de pan met aubergine. Zet het vuur laag en stoof de ratatouille circa 12 minuten. Voeg als de ratatouille te droog wordt een scheutje water toe.

Saucijsjes

Leg de saucijsjes in een kom. Breng water aan de kook en schenk bij de saucijsjes tot ze net onder water staan en laat ze circa 5 minuten wellen.  Haal ze uit het water en dep ze droog met keukenpapier. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de worstjes in circa 5 minuten om en om goudbruin. Ris en hak de tijm fijn en voeg samen met de resterende boter toe aan de worstjes. Voeg een scheutje water toe en laat de worstjes met deksel op de pan circa 5 minuten garen.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge