stomen

Preiterrine met tomatencoulis

Receptinformatie

Hoofdgerecht

Was de prei en snijd deze in ringetjes. Kook de prei in kippenbouillon in ca. 20 minuten gaar. Vang 2,5 dl van het kookvocht op. Week de gelatineblaadjes en los deze op in het nog warme opgevangen kookvocht. Pureer de prei in de blender en roer de boter en de gelatinemassa erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Laat de preimassa afkoelen tot het lobbig wordt. Klop de room half stijf en spatel deze erdoor. Schep het geheel in een terrinevorm en laat deze minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Voor de saus: Pel de tomaten, verwijder zaad en zaadlijsten en pureer het vruchtvlees in de keukenmachine. Voeg de overige ingrediënten toe en breng de coulis op smaak met zout, peper en suiker. Stort de terrine over op een schaal en giet de saus rondom of presenteer op kleine bordjes.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge