stomen

Preitaart met kruidenroomkaas en paddenstoelen

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een quichevorm van 20 cm doorsnee in.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Snijd de prei in smalle ringen. Was de prei in een vergiet en laat de groente goed uitlekken.
Borstel de paddestoelen schoon. Snijd de paddestoelen zo nodig kleiner.

Bereiding:
Leg de lapjes deeg op elkaar, rol ze uit tot een lap die in de quichevorm past. Bekleed de vorm met het deeg en snijd overtollig deeg langs de rand met een scherp mes af. Verstevig hiermee de rand tussen wand en bodem. Prik de deegbodem in. Leg er een stuk bakpapier op, strooi hier op een noodvulling van keramische korrels of gedroogde bonen en bak de taartbodem 10 minuten voor.

Smelt in een kleine wok of koekenpan de boter, schep de prei en paddestoelen erin en roerbak ze 5 minuten.

Klop de eieren los met bieslookroomkaas en koffieroom en breng het op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.

Neem de noodvulling uit de voorgebakken taartbodem.

Vul de taartbodem met het prei-paddestoelenmengsel. Schenk het eiroommengsel er over uit. Strooi de geraspte kaas er over. Zet de vorm terug in de oven en bak de taart in 18 minuten goudbruin en gaar.