stomen

Preilinten in mosterdsaus bij gebakken vis en nieuwe aardappeltjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snijd de worteltjes van de preien, verwijder lelijk buitenblad. Halveer de preien over de lengte, haal de blaadjes los. Halveer de bredere preibladeren overlangs nogmaals, zodat ongeveer 1 cm brede linten ontstaan.
Schil de winterwortel. Schaaf met een kaasschaaf dunne lange plakken van de wortel. Snijd de plakken eveneens tot 1 cm brede linten.
Pluk de blaadjes tijm af.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Boen de aardappels schoon.

Bereiding:
Leg de aardappels in een kookpan, schenk er 3 dl water op en breng het water snel aan de kook. Voeg desgewenst 1 theelepel zout toe en kook de aardappels gaar in 20 minuten.

Smelt de boter in een kleine wok. Schep de preilinten en wortellinten erin en roerbak de groente zachtjes 5 minuten. Voeg de tijm en fond toe en stoof de groente in 5 minuten beetgaar. Schenk het stoofvocht af in een kleine steelpan. Roer de mosterd en crème fraîche erbij en breng het mengsel aan de kook en kook het in tot een mooie gebonden saus. Breng de saus op smaak met zout en peper, roer de peterselie erbij en schep het terug bij de groente.

Giet de aardappels af.

Serveer de prei en wortel in mosterdroomsaus bij de warme gebakken vis en de gekookte aardappels.