stomen

Prei in roomsaus met witte wijn, bij gebakken kalfslever met krieltjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd de prei in stukken van 2-3 cm. Spoel ze goed schoon.
Zet 3 diepe borden klaar: 1 met wat gezeefde bloem, 1 met losgeklopt ei en 1 met wat paneermeel.

Bereiding:
Leg de krieltjes in een kookpan, schenk er 1/4 liter water bij en breng het water snel aan de kook. Kook de krieltjes, afgedekt, in 18-20 minuten gaar.

Bestrooi de plakken kalfslever met een beetje zout en peper naar smaak. Wentel de plakken lever in de bloem, haal ze door het losgeklopte ei en wentel ze in het paneermeel. Smelt in een koekenpan bijna alle kruidenboter en bak hierin op halfhoog vuur de gepaneerde kalfslever aan beide kanten 5-6 minuten. Verschuif ze pas na 2 minuten bakken, zodat de paneerlaag zich kan hechten.

Leg de stukken prei in een kookpan, schenk de witte wijn en erbij en breng het geheel snel aan de kook. Kook de prei afgedekt zachtjes beetgaar in 6 minuten. Roer de room en de rest van de kruidenboter erbij en kook de room met kookwijn, zonder deksel op de pan en op wat hoger vuur, snel in tot een mooie gebonden saus.

Serveer de prei in roomsaus bij de gepaneerde kalflever met krieltjes.