stomen

Posteleinstampot met Cajungehakt en spek

Receptinformatie

Stamppot
Hoofdgerecht

Schil de aarappelen en snijd ze in vieren. Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar in weinig water met zout.

Pel intussen de ui en snijd deze klein. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.

Verhit de boter en bak de spekjes goudbruin en knapperig. Neem ze uit de pan en bak het gehakt met de cajunkruiden rul. Voeg de ui en paprika toe en bak deze in circa 5 minuten mee. Doe de spekjes terug in de pan.

Was de postelein, snijd de steeltjes eraf en hak de groente grof.

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de melk of bouillon. Roer het spekgehaktmengsel en de postelein erdoor. Laat de stamppot al roerde goed heet worden en breng hem op smaak met zout en peper.

Serveer de stamppot direct zodat de postelein nog lekker knapperig is.