Posteleinstampot
Receptinformatie
Verwijder de worteltjes van de postelein en was de groente zorgvuldig. Laat de postelein goed uitlekken en snijd hem zonodig grof
Schil en was de aardappelen. Snijd ze in 2 of 4 stukken en kook ze in circa 20 minuten in weinig water gaar. Giet de aardappels af. Breng de melk aan de kook. Pureer de aardappelen met een stamperof met een peree-knijper en voeg al roerende de kokende melk toe. Breng de puree op smaak met zout en peper.
Verhit de boter en fruit hierin de ui. Voeg de ham of cornede beef toe en bak deze even mee.
Schep de rauwe postelein met het ui-hammengsel en de boerenmosterd- of kruidenkaas door de hete aardappelpuree en laat de stamppot al roerende goed warm worden.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.