stomen

Postelein met paddenstoelen en ravioli

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook. Rasp de kaas. Snijd de worteltjes van de posteleinbosjes. Snijd het peterseliegroen fijn. 

Bereiding:
Leg de ravioli in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg desgewenst 1 theelepel zout toe en kook de ravioli op laag vuur zachtjes gaar in 8 minuten. Stort de ravioli in een vergiet en laat de pasta kort uitlekken. Schep het terug in de pan. Roer de tomatensaus erbij en breng de saus al roerend aan de kook. Breng de saus op smaak met zout en peper en roer op het laatst de peterselie erbij.

Verhit in een kleine braadpan olijfolie en notenolie en bak hierin de paddestoelen 5 minuten, tot ze vocht loslaten. Schep de postelein erbij en warm het samen, al omscheppend 2-3 minuten door, zodat de postelein slinkt.

Schep de ravioli in twee (diepe) borden en schep de paddestoelen met postelein er op. Geef de geraspte kaas apart er bij.