stomen

Portugese koolsoep met spek en chorizo

Receptinformatie

Soep
Lunchgerecht
20-30 min

Voorbereiding:

Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.
Verwarm, voor warm brood, de oven voor op 225°C.

Bereiding:

Bak in een braadpan de spekreepjes zachtjes uit. Schep de boerenkool erbij en laat het al omscheppend wat slinken. Schenk het kokende water er bij en breng het water opnieuw aan de kook. Leg het stukje worst bij de kool in de pan en kook de kool in 15 minuten beetgaar.

Bak het brood in 6 minuten knapperig en warm in de voorverwarmde oven.

Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer in delen het kookwater van de kook erbij, zodat een stevige soep ontstaat. Roer de kool en de spekjes erbij. Snijd de worst in plakjes en roer ze bij de soep.

Breng de soep aan tafel op smaak zout en peper en roer er een lepel olijfolie door. Snijd of breek het brood in grove stukken en serveer dit, met de olijventapenade bij de soep.