stomen

Portabella Lasagna

Receptinformatie

Hoofdgerecht
50-60 min

Voorbereiden: 

Portabella’s eventueel voorzichtig schoon wrijven, stelen verwijderen. Buitenkant van de portabella’s met olijfolie bestrijken en ze garen door de hoeden 8 minuten onder de hete grill te zetten (in een hete oven of gesloten koekenpan kan ook). Droogdeppen met wat keukenpapier. Met de keukenmachine de ui, wortel en bleekselderij heel fijn snipperen. Ook het ontbijtspek en de ham in kleine stukjes malen.

Bereiden:

Oven voorverwarmen op 200°c. De boter smelten en de groenten zachtjes fruiten. Gehakt, ham en spek toevoegen en 10 minuten op hoger vuur bakken. Blussen met een klein beetje van de wijn en dat op hoog vuur laten verdampen. De tomatenpuree in de rest van de wijn oplossen en dat bij het vlees schenken. Het vuur temperen en op laag vuur de wijn laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper. De bouillon erbij schenken en op laag vuur nog 20 minuten laten pruttelen, tot het meeste vocht verdampt is. Ondertussen de bechamelsaus maken. De portabella’s naast elkaar op en ovenschaal zetten en de gehaktsaus over de hoeden verdelen. De bechamelsaus over de portabella’s schenken en ze bestrooien met de kaas en oregano. 10 minuten in de hete oven tot de kaas mooi verkleurd is.