stomen

Pompoentaart met uien en feta

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

De schil van een kleine pompoen is dun en eetbaar. Hak ze doormidden en verwijder de steel met aanzet en de zaadlijsten en zaden. Snijd een grote pompoen in parten (of koop een part van gewenst gewicht) en schil de pompoenstukken met een dunschiller. Snijd het vruchtvlees in blokken of dobbelstenen. Pompoenvruchtvlees is heel hard, maar heel snel gaar: 15 minuten koken of stoven is al voldoende.

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een quichevorm van 18-20 cm in.

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Snipper de ui.

Stroop de tijmblaadjes af.

Snijd het peterseliegroen fijn.

Bereiding:

Leg plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit. Bekleed de quichevorm met het deeg, prik de bodem hier en daar. Leg er een stuk bakpapier op en strooi hierop een noodvulling van bakkiezels of gedroogde bonen. Bak de bodem 10 minuten voor. Verhit de olie in een kleine wok en fruit hierin de uien lichtbruin. Schep de pompoenblokjes erbij, strooi de suiker erover en bak uien en pompoen 10 minuten. Knijp de knoflook boven de wok uit en schep het een keertje om. Schep op het laatst de tijm en peterselie erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Neem de noodvulling uit de taartbodem. Schep het uien-pompoenmengsel er in en verdeel de blokjes feta er over. Zet de taartbodem terug in de oven en bak de taart nog 20 minuten. Snijd de taart in punten.