Pompoensoep met sinaasappelsap
Receptinformatie
Verwijder de zaden en draden van de pompoen, hak het vruchtvlees met schil in stukken en kook deze in weinig water in 15 minuten zacht. Verdun de bouillon tot 1 liter, snijd de wortel in dunne reepjes, pers de sinaasappels uit, knip de bieslook fijn. Pureer de pompoenstukjes met de staafmixer, voeg de bouillon en de wortelreepjes toe en kook de soep zachtjes 8 minuten. Roer het sinaasappelsap en de gembersiroop erbij en breng de soep weer aan de kook. Klop de room dikvloeibaar, roer de bieslook erdoor. Schep de hete soep in diepe borden, leg in elk bord een schep room.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.