stomen

Pompoenschoteltje met gehakt en aardappelpuree

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

De schil van een kleine pompoen is dun en dus eetbaar. Hak ze doormidden en verwijder de steel met aanzet en de zaadlijsten en zaden. Snijd een grote pompoen in parten (of koop een part van gewenst gewicht) en schil de pompoenstukken met een dunschiller. Snijd het vruchtvlees in blokken of dobbelstenen. Pompoenvruchtvlees is heel hard, maar heel snel gaar: 15 minuten koken of stoven is al voldoende.

Voorbereiding:
Snipper de ui.

Bereiding:
Schep de blokjes pompoen en aardappel in een magnetronschaal, voeg 2 eetlepels water toe en dek de schaal af. Schakel de magnetron 10 minuten in op volvermogen, schep het mengsel halverwege een keer om. Neem de schaal uit de magnetron. Verwarm de ovenfunctie van de magnetron voor op 200°C.

Verhit een wok of kleine braadpan droog voor en roerbak hierin het gehakt rul en al bijna gaar. Schep de uisnippers erbij en roerbak 3 minuten. Schep de tomatenstukjes met vocht erdoor. Breng het mengsel pittig op smaak met kaneelpoeder, oregano, zout en gemengde peper. Schep het gehaktmengsel op de pompoen en aardappelblokjes.

Bereid de béchamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de helft van de kaas erdoor. Schenk de saus gelijkmatig over het gehaktmengsel.

Meng de rest van de geraspte kaas met het paneermeel en voeg wat peper toe. Strooi dit over de béchamelsaus.

Zet de schaal in de combimagnetron. Houd de oventemperatuur aan. Schakel de magnetronfunctie in op 350 Watt. Laat het gerecht in 12 minuten mooi goudbruin en gaar worden.