stomen

Plaatpizza met broccoli, paprika en geitenkaas

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Verwarm de oven voor op 225°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook. Snijd de broccoliroosjes nog kleiner.

Leg de broccoliroosjes in een kookpan, schenk het kokende water erop en kook ze 5 minuten. Laat ze in een vergiet uitlekken. Maak ondertussen het deegblikje’ open, rol het deeg tot een lange reep en bekleed hiermee de bakplaat. Laat de naden iets overlappen en druk ze met de vingertoppen op elkaar. Prik de bodem met een vork regelmatig in. Bestrijk het deeg met de tomatensaus uit het bij het pizzadeeg verpakte potje. Verdeel de paprikastukjes en broccoliroosjes erover. Snijd de geitenkaas in plakjes en leg ze op regelmatige afstand van elkaar op de groente. Bestrooi de pizza met de oregano en zout en peper naar smaak. Verdeel het amandelschaafsel regelmatig over de pizza.

Bak de plaatpizza in 15 minuten goudbruin en gaar.