stomen

Pizza met tomaten, chorizo, ansjovis en schapenkaas

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Maak brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het deeg rijzen. Halveer de rijpe tomaat. Snijd de andere tomaten in plakjes. Pluk de rozemarijnnaaldjes af en hak ze fijn. Snijd het peterseliegroen fijn. Maal of rasp de schapenkaas.

Warm de oven, met de bakplaat er in, voor op 250°C.

Bereiding:
Kneed het deeg door en rol het uit tot twee ovale lappen. Prik ze met een vork regelmatig in. Bestrijk elke deeglap met een halve vleestomaat, druk daarbij de tomaatpulp er uit. Bestrooi de pulp met rozemarijn en peper. Beleg de broodbodem met plakjes tomaat, chorizo en ansjovisfiletjes en strooi de peterselie er over. Bestrooi de pizza’s met schapenkaas, zout en peper en besprenkel ze met olijfolie. Schuif de pizza’s met behulp van twee spatels op de hete bakplaat. Sluit de oven en bak de pizza’s in 12 minuten goudbruin en gaar.