stomen

Pizza met prei, paddenstoelen en geitenkaas

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 250°C, met de bakplaat er in.

Snijd de prei in stukjes van 4 cm en snijd ze in vieren. Snijd de sjalotjes in vieren. Halveer de paddestoelen. Pluk het blad van de verse kruiden. Hak de helft fijn, laat de rest wat grover.

Maak brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met lauw water en olijfolie en kneed er de fijngehakte kruiden door.

Bereiding:
Vorm van het deeg twee ovaalvormige lappen, die naast elkaar op de bakplaat passen. Prik het deeg regelmatig in met een vork.

Verhit een wok droog voor, schenk er straalsgewijs 2 eetlepels olijfolie in en roerbak prei, sjalotjes, paddestoelen en verse kruiden 3 minuten. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Verdeel de groentes over de pizzabodems. Verkruimel de geitenkaas en verdeel dit met de geraspte kaas gelijkmatig over beide pizza’s. Bak de pizza’s op de bakplaat in de voorverwarmde oven in 10-12 minuten goudbruin, knapperig en gaar.

Voor niet vegetariërs: snijd gerookte ham klein en strooi dit, met de beide kaassoorten, over de ongebakken pizza.