stomen

Pizza met postelein, tomaat en tonijn

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Haal het pizzadeeg uit de verpakking, vouw het tot een vierkant stuk en rol dit uit tot een lap, die op de bakplaat van de oven past.
Zoek de postelein uit, snijd lange stelen af.
Snipper het sjalotje. Hak de teen knoflook fijn.
Verwijder de zaadlijsten van het pepertje, snipper het vruchtvlees.
Hak de tomaten grof.

Bereiding:
Schenk het kokende water in een kookpan en breng het opnieuw aan de kook. Voeg de postelein toe en breng het water op hoog vuur weer aan de kook. Stort de postelein dan direct in een vergiet en laat de groente uitlekken.

Verhit 2 eetlepels olijfolie uit het blikje tonijn en fruit hierin sjalot, knoflook, peper en ansjovisfilets tot de sjalot goudbruin is. Roer daarbij de ansjovisfilets fijn. Voeg de gehakte tomaten toe en roerbak 2 minuten. Schep de uitgelekte postelein erbij en roerbak 1 minuut. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Bestrijk het pizzadeeg met de bijgeleverde tomatensaus. Verdeel het groentemengsel erover. Maak de tonijn uit blik wat kleiner en verdeel het over de groente. Strooi de kaas er gelijkmatig over uit.

Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de pizza in 12-15 minuten goudbruin en gaar.