stomen

Pizza met paprika, minimaïs, ham en ananas

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.

Snipper het uitje.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in vierkantjes.
Snijd het korianderblad wat kleiner.
Snijd de plakjes ham in vierkantjes van 2 cm.

Verwarm de oven voor op 225°C. Bedek de bakplaat met bakpapier.

Bereiding:
Leg de maïskolfjes in een kookpan, schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de kolfjes 5 minuten. Laat ze uitlekken.

Verhit de olie in een kleine steelpan. Fruit hierin de uisnippers glazig. Schep de paprikastukjes erbij en roerbak 2-3 minuten.

Verdeel het paprikamengsel gelijkmatig over de twee pizzabodems. Schik de maïskolfjes er op. Verdeel de stukjes ham, ananas en koriandergroen er over. Bestrooi de pizza’s gelijkmatig met de pizzakaas.

Leg de pizza’s op de bakplaat, schuif deze onderin de voorverwarmde oven en bak de pizza’s in 10-12 minuten goudbruin en gaar.