stomen

Pizza met geroosterde aubergines, paprika en geitenkaas

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snijd de aubergine in dunne plakken en droog ze, zoals hierboven wordt beschreven.
Snijd de paprika overlangs in vieren, verwijder de steel en zaadlijsten.
Snijd de kaas in dunne plakjes.
Pluk de basilicumblaadjes af, leg ze op elkaar en snijd ze in reepjes.
Verwarm de oven voor op 225°C.

Bereiding:
Verhit een roosterpan droog voor. Meng 2 eetlepels olie met het knoflook uit de pers en kwast hiermee de aubergineplakken en stukken paprika in. Rooster ze in de roosterpan aan beide kanten een 2-3 minuten.

Leg de pizza’s op de bakplaat. Bestrooi ze met wat oregano. Verdeel de plakken aubergine en stukken paprika erover. Verdeel de geitenkaas er over, strooi de olijven ertussen. Sprenkel wat olijfolie over de pizza’s.

Bak de pizza’s onderin de oven in 12 minuten goudbruin en gaar.

Bestrooi ze na het bakken met basilicum en serveer ze direct.