stomen

Pizza met artisjokken, ham en mozzarella

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Pel de blaadjes van de artisjokken, tot ze lichter van kleur worden. Bijt even in de aanzet van zo’n blaadje, dit moet zacht zijn. Laat de rest van de blaadjes zitten. Knip de puntjes er van af. Snijd de stelen er af. Snijd de artisjokken elk in zes stukken. Schil de citroen en pers de vrucht uit. Leg de artisjokken met citroenschil in een pan, schenk er kokend water op en kook ze 10 minuten. Laat ze uitlekken en schep ze om met citroensap.

Maak pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met olijfolie en lauw water en laat het rijzen.

Hak intussen de knoflookteentjes fijn, snijd de peterselie fijn en snijd de mozzarella in kleine blokjes. Verwarm de oven voor op 225°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Verdeel het deeg in 4 stukken en rol elk stuk uit tot een min of meer vierkant stuk.

Bestrijk de deeglapjes met tomatensaus. Verdeel de artisjokken over de bodems. Meng mozzarella, knoflook, peterselie en ham en strooi dit gelijkmatig over de pizza’s. Maal er wat zout en peper over en besprenkel de pizza’s met wat olijfolie. Bak de pizza’s middenin de oven in 18-20 minuten gaar en goudbruin.