stomen

Pittige maaltijdsoep met gehakt en groente

Receptinformatie

Soep
Hoofdgerecht
30-40 min

Bak het gehakt rul in een grote braadpan. Pel de uien en hak ze fijn. Maak de paprika’s en de peper schoon en snijdt ze in stukjes. Maak de bleekselderij schoon en snijdt ze in bogen. Maak de worteltjes schoon en snijdt ze in plakjes. Ontvel de tomaten en snijdt ze in parten. Voeg de ui toe aan het gehakt en bak deze goed mee. Doe vervolgens de paprikastukjes, bleekselderijbogen en wortelplakjes erbij. Roer goed en bak de groente even mee, Doe de tomatenparten, gebakken bonen, komijn en chilipoeder, zout en peper erbij en meng goed. Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Laat de soep 20-25 minuten zachtjes doorkoken. Serveer de soep naar keuze zo of gepureerd in de foodprocessor als een gladde soep. Garneer met fijngeknipte koriander, bieslook of peterselie.

Geef er zure room en tortillachips apart bij.