stomen

Pittige komkommersalade met kerriegehaktballetjes en gele rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiden:

Schep het gehakt in een diep bord en duw er een kuil in. Schep de woksaus hier in, verkruimel de beschuit erbij, voeg de rozijnen toe en breek het ei erop. Prak het gehakt, met een vork, goed door elkaar. Vorm en 12 stuitergrote balletjes van en laat ze in de koelkast minstens 15 minuten opstijven.

Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Bereiding:

Verhit in een braadpan de bakboter en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Zet het vuur laag, leg het deksel op de braadpan en braad de balletjes gaar in 15 minuten, keer ze regelmatig.

Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de rijst in een zeef, laat kort uitlekken en houd de rijst warm in de pan.

Snijd de komkommer in kleine blokjes. Halveer de peper, verwijder steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in flinterdunne reepjes. Snijd de koriander, blad en stelen, fijn. Meng komkommer, peper en koriander met de yoghurt. Breng de saus op smaak met zout en gemengde peper.

Serveer de gehaktballetjes op de gele rijst en schep de komkommersalade er over.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge