stomen

Pittige kippensoep met pasta en raapstelen

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Halveer de paprika en de peper. Verwijder van beide de steel en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de paprika in kleine vierkantjes. Snijd het vruchtvlees van de peper in smalle reepjes.
Was de raapsteeltjes. Snijd de blaadjes van de steeltjes.
Snijd het groen van de peterselie fijn.

Bereiding:
Verdun de (geconcentreerde) bouillon uit pot volgens de aanwijzingen op de verpakking tot 1 liter. Gebruik de bouillon uit het literpak zonder verdunning. Breng de bouillon aan de kook. Strooi de rijst erin, voeg de kip- of kalkoenreepjes en de paprika- en pepersnippers toe en breng de bouillon opnieuw aan de kook. Kook de soep zachtjes 10 minuten door, met het deksel op de pan. Roer tot slot de raapsteeltjes erbij en warm de soep goed door. Breng de soep op smaak met zout en peper. Roer de peterselie erbij.