stomen

Pittige gebakken vis met koolraappuree

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding
Pluk de waterkersblaadjes af.

Bereiding
Schep de koolraap en aardappels in een kookpan, voeg 3 dl water toe en breng het water aan de kook. Kook de groente en aardappels gaar in 15 minuten. Giet het kookwater af. Stamp koolraap en aardappels tot puree, roer de room erdoor, voeg naar smaak zout en peper en de speculaaskruiden toe en maak de puree nog fijner met behulp van de staafmixer.

Bestrijk de tilapiafilets aan de bovenzijde met de boemboe en haal ze door wat bloem. Verhit in een vlakke koekenpan de olie en bak hierin de tilapiafilets op de boemboezijde 1 minuut. Keer ze en bak ze op de onderkant 5-6 minuten, of tot de filets gaar zijn.

Vorm op elk bord een mooie berg puree en vlak deze wat af. Verdeel de waterkers er over en leg op elk twee visfilets.