stomen

Pittig gestoofd tajerblad met kip Piri-Piri en maïskolven

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Er is ook kip in Piri-Piri marinade kant en klaar verkrijgbaar. Schep de kipdelen in een ovenschaal om met de marinade.

Verwarm de oven voor op 225°C.
Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook.

Maak de maïskolven schoon: verwijder het blad en de haren.
Snipper de rode uien.
Hak de knoflooktenen fijn.
Halveer de peper, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in reepjes.
Schil het stukje gember en hak het fijn.
Snijd de stelen van het tajerblad en snijd ze in stukjes. Leg de bladeren op elkaar en snijd ze in vierkantjes.

Bereiding:
Schuif de ovenschaal met kip in de voorverwarmde oven. Bak de kipdelen, onder af en toe keren, goudbruin en gaar in 20 minuten.

Leg de maïskolven in een kookpan, schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook ze gaar in 12 minuten. Giet het kookwater af.

Verhit een wok droog voor, schenk de olie langs de rand van de wok. Roerbak de uien 3 minuten. Voeg de knoflook, peper, gember en tajerbladstelen toe en roerbak 2 minuten. Schep de tajerbladeren erbij, temper het vuur en stoof de groente in 12 minuten gaar.

Serveer het gestoofde tajerblad met de kip Piri-Piri en de gekookte maïskolven (met roomboter en zeezout).

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!