stomen

Piperade

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Snijd de aubergine en courgette in de lengte in vieren, snijd ze in stukjes van circa 2 cm. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes van circa 2 cm. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in ringetjes. Verhit in de hapjespan de olijfolie. Stoof de ui en knoflook in circa 5 minuten glazig. Voeg alle groente toe, roer de gedroogde kruiden en het laulierblaadje erdoor. Laat het groentemengsel op middelhoog vuur stoven tot de groente heel zacht zijn. Klop de eieren los, maar zorg dat de witten en de dooiers nog van elkaar te onderscheiden zijn. Zet het vuur onder de piperade hoog, meng er al roerende de eieren door en laat ze stollen. Breng op smaak met zout en wat gemalen zwarte peper. Serveer de piperade op voorverwarmde borden met stokbrood erbij.