stomen

Pioppinoquiche met emmenthaler en spekjes

Receptinformatie

Lunchgerecht
50-60 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Verder: keukenpapier (of een borsteltje) en een ingevette bakvorm van 14-16 cm ¨ª

1. Verwarm de oven voor op 200¢ªC. Maak de paddenstoelen met keukenpapier (of een borsteltje) schoon. Snijd een klein stukje van de onderzijde van de steel. Pel en snipper de sjalotjes fijn. Pers het teentje knoflook. Snijd de plakken ontbijtspek in reepjes.
2. Bekleed de bakvorm met de plakjes bladerdeeg. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de spekjes met sjalotjes en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze ca. 30 seconden mee. Schep de paddenstoelenvulling in de bakvorm.
3. Roer in een kom de eieren met slagroom, kaas, zout en peper door elkaar en schenk het eimengsel over de paddenstoelenvulling.
4. Bak de taart in ca. 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Lekker met een groene salade.

*Emmenthaler kaas kan vervangen worden door een andere licht zoete kaas.