stomen

Pindasoep met tajerblad, eieren en banaan

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereidingen:
Snipper de ui.
Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten, snipper het vruchtvlees.

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.

Snijd de vleestomaat in blokjes, verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden.

Snijd de stelen van de tajerbladeren in stukjes. Leg de bladeren op elkaar en snijd ze in dunne repen.

Snijd de bananen in plakjes en schep ze om met citroensap.

Bereiding:
Verhit in een braadpan of soeppan de olie. Fruit hierin de uisnippers goudbruin. Schep de pepersnippers, aardappelblokjes, tajerbladstelen en het kerriepoeder erbij en roerbak 5 minuten. Schenk de kippenbouillon erbij, roer de stukjes kip en het tajerblad erbij en voeg nog 11/2 pot water toe. Breng de soep aan de kook. Dek de pan af en kook de soep zachtjes 12 minuten. Zet de eieren op met koud water, breng het water aan de kook en kook de eieren 7 minuten. Laat ze schrikken en pel ze. Halveer de eieren overlangs en snijd de halve eieren overdwars doormidden.

Roer de pindakaas bij de soep en laat dit al roerend smelten.

Verdeel de eieren over twee diepe borden en schep de warme pindasoep er op.